środa, 16 listopada 2011

Rybne śniadanie czyli pasta tuńczykowa

Rybka z rana- jak śmietana!
Zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa każdego dnia. Tuńczyk w puszce to łatwo dostępna rybka, której nie trzeba rozmrażać ani martwić się o jej świeżość (oczywiście z wyjątkiem sytuacji, gdy data na puszce wskazuje coś innego...). Poniżej przepis na pastę z tuńczyka.

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka
1/2 cebuli lub szczypiorku
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Gotujemy jajka na twardo, w międzyczasie kroimy cebulę, którą mieszamy w miseczce z tuńczykiem. Ugotowane jajka obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy wraz z majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku. Pasta pasuje zarówno do świeżego jak i chrupkiego pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz